Almanya'da meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sel felaketinde en az 133 kişinin hayatını kaybetmesi, ülkeyi neredeyse 60 yıl içinde vuran en kötü doğal afet haline getirdi.

Köln'ün güneyindeki Ahrweiler bölgesi, 12'si engelli bakımevlerinde olmak üzere en az 90 kişinin öldüğünü bildirdi.

Bu trajedi, Alman yetkililerin iklim değişikliğinin neden olduğu ve giderek sıklaşan aşırı hava olaylarına hazırlanmak için yeterince çaba göstermediği yönünde yaygın endişelere yol açtı.

Salı ve Perşembe günleri arasında, alışılmadık derecede statik bir alçak basınç bölgesi rekor düzeyde yağış düşürdü ve en kötü etkilenen bölgeler Çarşamba gecesi yoğun fırtınalar tarafından hırpalandı.
Almanya'nın meteoroloji ajansı, bazılarının sadece 24 saat içinde iki aya kadar yağış aldığını söyledi.

Kurtarma Operasyonları
On binlerce acil servis ve en az 850 asker, mahsur kalan insanları kurtarmak ve yıkılan binaların kalıntılarını aramak için helikopterler, zırhlı araçlar ve tekneler kullanarak etkilenen bölgelere konuşlandırıldı.

Kurtarma operasyonları devam ediyor, ancak altyapıya verilen büyük hasar, birçok yolun hasar görmesi veya geçilmez olması, çeşitli bölgelerde telefon şebekelerinin çökmesi ve Cuma akşamı itibarıyla 100.000'den fazla kişinin elektriksiz kalması nedeniyle sekteye uğradı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, trajediden etkilenenlere teselli sunmak için Cumartesi günü Kuzey Ren-Vestfalya'daki (NRW) Erftstadt'ı ziyaret etti.

(Dış Basın)