Bir hükümet sözcüsü Salı günü yaptığı açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in AstraZeneca aşısının ilk dozunu aldıktan sonra ikinci aşısı olarak Moderna koronavirüs aşısı aldığını söyledi.

66 yaşındaki AstraZeneca aşısının ilk dozunu Nisan ayında, Alman yetkililerin aşının yalnızca 60 yaş ve üstü kişiler için kullanılmasını önermesinden iki haftadan fazla bir süre sonra aldı.
Avrupa'da milyonlarca doz AstraZeneca aşısı güvenli bir şekilde uygulandı, ancak son derece az sayıda alıcıda görülen nadir bir kan pıhtısı türü üzerinde endişeler sürüyor, bu da bazı kişilerin yaşları veya önceden var olan sağlıkları nedeniyle erken öncelikli gruplarda olduğu anlamına geliyor. koşullar onu elde etmeyi geciktiriyor, başka bir aşı için beklemeyi tercih ediyor.

Düzinelerce ülke Mart ayında AstraZeneca aşısının kullanımını durdurdu veya daha yaşlı yetişkinlerle sınırlandırdı. Bununla birlikte, Almanya da dahil olmak üzere birçoğu, sağlık düzenleyicilerinin aşının faydalarının herhangi bir riskten daha ağır bastığını söylemesinin ardından ya tamamen ya da kısıtlamalarla kullanıma devam etti.

Almanya, Nisan ayında AstraZeneca aşısının ilk aşısını yaptıran kişilerin ikinci dozları için farklı bir aşı yaptırmalarını tavsiye etmişti. Diğer bazı Avrupa ülkeleri de benzer kararlar aldı.

Kekemelik bir başlangıçtan sonra, Almanya'nın aşı sunumu son haftalarda keskin bir şekilde hızlandı. Salı itibariyle, iki kişiden biri veya nüfusun yüzde 51,2'si ilk dozunu aldı.

Karıştırma aşıları
Bazı uzmanlar, COVID aşılarını ikinci dozlarla değiştirmenin bağışıklığı artırabileceğine inanıyor ve çeşitli tıbbi çalışmalar devam ediyor.


İki doz aşılarda farklı COVID aşılarının kullanılmasına ilişkin küçük bir Birleşik Krallık araştırması, Pfizer aşısını takiben bir doz AstraZeneca veya tam tersini alan kişilerin, aşı sonrası hafif veya orta derecede yaygın semptomlar bildirme olasılığının iki doz aşı alanlara göre daha yüksek olduğunu buldu. Aynı türden dozlar.

Bir koronavirüs aşısı geliştiren Novavax, 21 Mayıs'ta, farklı bir üreticiden ek bir aşı dozunun güçlendirici olarak kullanımını test etmek için karıştır ve eşleştir COVID-19 aşı denemesinde yer alacağını söyledi. Dava İngiltere'de Haziran ayında başlayacak.

Video oynatmak
Bu arada, arz sıkıntısı çeken Kanada, Pfizer ve Moderna aşılarının birbirinin yerine kullanılabileceğini tavsiye etti.

Kanada Ulusal Gözlemci'nin bildirdiğine göre hükümet Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pfizer'in haftalık 2,4 milyon dozluk sevkiyatının ertelendiğini, eyaletlerin Moderna için Pfizer randevularını değiştirmesine ve insanları aşılarını iptal etmemeye çağırdığını söyledi.


Ontario'daki yetkililer, sakinleri Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın çekimlerinde kullanılan ileri teknoloji olan farklı mRNA aşıları alabilecekleri konusunda bilgilendirdi.


National Observer tarafından aktarılan bir doktor olan David Williams, “Mümkün olan en kısa sürede tam korumayı almanızı istiyoruz” dedi.

“Aşıların karıştırılması güvenlidir” dedi.

Alberta, Manitoba ve Quebec'teki yetkililer vatandaşları ve sakinleri de aynısını yapmaya çağırdı.

Quebec Başbakanı Francois Legault Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Halk sağlığımız, aynı veya bir karışıma sahip olabileceğinizi söylüyor, avantajlar çok küçük riskten çok daha yüksek" dedi.

 

(Dış Basın)