Sosyal medya Twitter hesabından, İslam hukuku üzerine yaptığı paylaşımlar nedeniyle sekülerlerin tepkisini çeken Dr. Ali Edizer, GATA Başhekim Yardımcılığı görevinden alınmıştı. 

Edizer, CHP'nin ve CHP'ye bağlı sosyal medya hesaplarının hükümete yönelik "128 milyar dolar nerede?" sorusuna cevaben, "Bizim ‘buharlaştırmak’ gibi bir yeteneğimiz olsaydı, inanın sizden 128 milyara sıra gelmezdi" yanıtını verdi. 

Akşam paylaştığı mesajının ardından çok tepki alan Edizer, "Bu sözde solcuların algıları da cahilce. Odası modası, telesi, tenekesi ve helkesiyle zerre kafaları çalışmıyor. Şarlatanlıkları da cahilce ve ahmakça 
Ulan şu cümleden nasıl bir tehdit mânâsı çıkardınız da tepinip duruyorsunuz zevzekler" ifadelerini kullandı.

Bir sonraki paylaşımında "Gazetesi, televizyonu, haber sitesi ve çeyrek akıllı trollerinin ardından giden yığınlarıyla toplanıp toparlanıp topu toparlağıyla imansız güruhuna #TOPUNUZGELİN dedik. Dıymuşlar sanki. Toplanıp toparlanmışlar da gelecek "vesait" mi bulamamışlar. #TOPUNUZGELİN..." diyerek tepki gösteren Edizer, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Erkan Oğur'un müzikal çalışmasını eleştiren sonculara yönelik "Birlikte türkü söylemeye tahammülü olmayan zorba bir azınlığın "ortak yaşam kültürü" iddiaları aldatmacadır. Geçimsiz kadının "ya annen ya ben!" restinden daha cahilce bir tavırları var. Ezana, Kur'an'a, tesettüre, namaza, sakala zerre tahammülleri yok. Softa bunlar!" sözleriyle tepki gösterdi.