DSP Genel Başkanı Önder Aksakal açıklamasında şöyle konuştu:

Bugün bir darbenin 50.nci yılını geride bırakıyoruz.


12 Mart'ta darbeci zihniyete sahip “General” sıfatlı askerlerin hükümete verdiği muhtıra, gerçekte demokrasi ve tam bağımsızlık yolunda mücadele yürüten yurtseverlere yönelik bir hançer, emperyalist mekanizmalar karşısında “Emir Eri” sıfatlı bir esas duruştu.

Demokrasi tarihimizin kara dönemlerinden olan bu süreçte Amerika Birleşik Devletlerinin İstanbul Boğazına demir atmış 6. Filosuna yönelik antiemperyalist duruş sergileyen yurtseverler, faşist darbeciler ve onların iktidara getirdiği “Atatürkçü” kisveli işbirlikçileri eliyle yok edildiler.

Küresel emperyalist işgale direnerek demokratik, lâik, Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Tam bağımsız Türkiye” idealine inanmış ve bu uğurda “vatan sana canım feda” sözünün karşılığını yerine getiren Deniz Gezmiş’lere, Mahir Çayan’lara bugün fiilen yaşadığımız bu emperyalist kıskaç döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisince derhal İade-i İtibar kararı alınmalıdır.

Terörle ve bölgesel stratejileri itibariyle ABD emperyalizmine karşı mücadele ettiklerine dair söylemlerinde eğer samimilerse, başta iktidarda bulunan Akparti olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisine, İyi Partiye ve Milliyetçi Hareket Partisine açık çağrımdır!

Türk milleti bu evlatlarını hiçbir zaman unutmamıştır ve unutmayacaktır.

12 Mart muhtırasının 50.nci yılında faşist darbecileri bir kez daha şiddetle lânetliyorum. Vatan uğruna yaşamını yitiren tüm yurtseverleri saygı ve minnetle yâd ediyorum.” İfadelerini kullandı.