Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 12 Eylül 1980 darbesinin 41’inci yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Aksakal açıklamasında;

Amerikan emperyalizminin “Türkiye Şube Müdürü” Kenan Evren tarafından gerçekleştirilen 12 Eylül faşist darbesinin üzerinden 41 yıl geçti.

Tüm dünyada mazlum halkların bugününü karartan, geleceğini yok eden bu eli kanlı sistem hiç ara vermeden saldırgan tutumunu devam ettirmekte, çıkarlarının aksadığı topraklarda taş üstünde taş bırakmamaktadır.

Ama bir gerçek de var ki, artık dünya eski dünya değildir. Toplumlar kendi geleceklerini kendileri belirlemeye, kendisini yönetecek olan siyasi yapıları ortak akılla belirlemeye başlamışlardır. ABD’nin bugün Afganistan’dan arkasına bakmadan kaçması, yarın Ortadoğu’dan da benzer şekilde gideceğinin önemli bir işaretidir.

41 yıl önce gencecik fidanlar işkencelerde, pusularda, darağacında katledildiler. Yüzbinlerce insanımız cezaevlerinde insanlık dışı yaşam koşullarında mahpusluk yaşadılar.

Bu eli kanlı darbeci katiller bir milletin geleceğini yok ettiler. Ama asil Türk milleti dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla tüm terör yapılanmalarının hakkından gelecek iradeye sahiptir. 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ terör örgütüne karşı yürütülen kararlı mücadele bunun ispatıdır.

Artık Türkiye’de darbe dönemleri kapanmıştır. Bırakın bunu gerçekleştirmeyi, aklından geçirenin dahi derhal yok edileceği konusunda tam bir inanç birliği oluşmuştur. Kadim Türk devleti silahlı kuvvetler içinde veya dışında oluşturulacak hiçbir terör yapılanmasına asla müsaade etmeyecektir.

12 Eylül 1980 faşist darbesinde yaşamlarını yitiren tüm yurtseverleri bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı