Hac ve Umreye gitmek isteyenler izin belgesinin elektronik kart ve hacı kimliği ile eşleştirileceği belirtildi.

Hac yapmak isteyenler sağlık talimatlarına uymaya çağırıldı.

Hacıların giriş ve hareketlerinde ikamet yerlerinin görsel ve termal tarama prosedürleri uygulayacağı beliritldi.

Hacıların hac bölgelerinde bulunmaları ve hareketleri sırasında ilgili makamdan bir sağlık rehberi (veya sağlık lideri) bulunacaktır.

Bu adım önleyici tedbirleri sağlamak için gelir. Hacılar, kendi güvenliğini ve başkalarının güvenliğini sağlamak için COVID-19 semptomlarından şüphelenirlerse bir doktora danışmalıdır.

Kutsal mekanlar, İki Kutsal Cami ve Mekke ve Medine'deki merkezi alandaki prosedürlerle ilgili olarak, tüm Hac aşamalarında hacı gruplandırması boyunca sosyal mesafe uygulanacaktır. Bu, konutlarda ve çadırlarda sağlık gereksinimlerine uygundur. Hacıların çantaları ve bagaj arabaları periyodik olarak dezenfekte edilecektir.

Güvenlik görevlileri, hacıların kutsal mekanlardan kendilerine ayrılan süreye göre çıkışlarını kolaylaştıracak ve bir mekanda izin verilen hacı sayısına (50 kişiden fazla olmamak üzere) uyulmasını sağlayacaktır. Hac yolculuğunun tamamı boyunca her hacıya otobüslerde koltuk numarası verilecek ve otobüslerde ayakta durmak yasaktır. Her hacı arasında boş bir koltuk tahsis edilecek ve kişisel el bagajı taşımak yasaklanacaktır.

Bir yolcunun COVID-19 semptomlarından şüphelenmesi durumunda otobüs durdurulacak ve dezenfekte edileceği bildirildi.

 

(Dış Basın)