Son yıllarda tüm dünyada gittikçe popülerleşen ve hakkında daha çok şey okumaya başladığımız vegan beslenme, sadece etsiz beslenme anlamına gelmiyor. Süt ürünleri, bal, yumurta gibi hiçbir hayvansal gıdaya yer vermeyen vegan beslenmeyi tercih edenler muadil gıdalara ulaşmakta zorlanabiliyor ya da daha maliyetli bulabiliyor. 

 

12 mutfak aletinin yaptığı işi aynı anda yapan çok fonksiyonlu dijital mutfak aleti Thermomix’in tartma, öğütme, karıştırma, pişirme, parçalayarak karıştırma, buharda pişirme, yavaş karıştırarak pişirme, çırpma, emülsiyon, kontrollü ısıtma, doğrama, hamur yoğurma gibi özellikleri sayesinde vegan olduğunu bile anlayamayacağınız onlarca tarifi hazırlamanıza yardımcı oluyor. 

 

 

 

“Thermomix ile tüm süt ürünleri yeniden şekilleniyor”

 

Vegan sütler, peynirler, beşamel gibi soslar ve süt ürünleriyle yapılan onlarca tatlı… Thermomix ile sadece dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz yüzlerce tarif seçeneği olduğu gibi, bu mucize mutfak aleti kullananların zaman kazanmasını ve tasarruf etmesini sağlıyor. 

 

Badem sütü, hindistan cevizi sütü, kenevir tohumu sütü, yulaf sütü gibi vegan sütler Thermomix’in öğütme özelliği sayesinde sadece 5-10 dakikada hazırlanabiliyor. Hazırladığınız ya da daha önce satın aldığınız sütlerle, hatta öğüttüğünüz kuruyemişlerle isterseniz sütlü tatlılar, isterseniz tereyağı, isterseniz de parmesandan, çedara birçok peyniri yapmak Thermomix’in dijital çipi ve tarif kitapları ile çok kolaylaşıyor. 

 

 

 

“Vegan olduğunu anlamak bile zor”

 

Kendinizi ya da vegan beslenen sevdiklerinizi dilerseniz vegan beşamel soslu patlıcanlı mercimek gibi bir fırın tarifiyle, dilerseniz kinoalı meksika fasülyeli vegan burger köftesi ya da naneli bezelye köfteleriyle şımartabilirsiniz. 

 

Peki vegan peynir soslu makarnaya ne dersiniz? Thermomix’in hamur yoğurma özelliği ile kendi makarnanızı yoğurmak, kendi hazırladığınız peynirle sos hazırlamak hiç olmadığı kadar kolay bir hale geliyor. 

 

 

 

“Vegan beslenmeyenlerin bile bir kâse daha isteyeceği bir tarif: Fıstık Ezmeli Pratik Vegan Dondurma”

 

 

 

Malzemeler: 

 

250 g kabuksuz, kavrulmuş, tuzsuz yer fıstığı veya 250 g fındık, kavrulmuş 400 g bitkisel süt 150-175 g hurma, çekirdeksiz, yumuşak veya 120-150 agave şurubu

 

 

 

Hazırlanışı:

 

1. Fıstıkları karıştırma kabına koyup 40 sn/hız 6.5’te parçalayarak karıştırın. 2. Süt ve hurmaları karıştırma kabına ekleyip 1 dk/hız 8’de karıştırın. Karıştırma kabının kenarlarını ve kapağını sıyırıp 30 sn/hız 10’da karıştırmaya devam edin. Silikon kalıbı (20 cm x 20 cm) rahatça düz bir şekilde taşımak için bir tabağın ya da tepsinin içine yerleştirin. Karışımı kalıba döküp en az 6-8 saat dondurun. 

 

3. Karışım iyice sertleşinde, kalıptan çıkarıp 3-4 cm’lik küpler kesin. Küpleri karıştırma kabına koyun ve istediğiniz kıvamı alıncaya dek 1-2 dk/hız 5’te karıştırın. Daha sert kıvam için bir kâseye aktarıp buzlukta 15-20 dakika bekletin ya da hemen servis edin.

 

 

Öneriler:

 

Eğer silikon kalıbınız yoksa benzer boyutlarda bir fırın kabı kullanabilirsiniz. Kabın kenarlarını ve tabanını kaplayacak büyüklükte bir pişirme kâğıdını ellerinizle buruşturup kaba yerleştirerek dondurma harcını dökerseniz, yapışmadan çıkmasını sağlarsınız. 

Dondurmayı hemen tüketmeyecekseniz dikdörtgen bir kek kalıbına koyup buzlukta muhafaza edin. Yaklaşık 45 dk. yemeye uygun yumuşaklıkta kalacaktır. Buzlukta uzun süre beklerse sertleşecektir. Dondurulmuş sert karışımı uzun keskin bir bıçakla küçük parçalara (3-4 cm) bölüp, hız 5’te karıştırarak eski haline getirebilirsiniz. 

Agave şurubu yerine keçiboynuzu özü ya da pekmez de kullanabilirsiniz. Ya da dilediğiniz herhangi bir toz ya da sıvı tatlandırıcı ile tarifi yapabilirsiniz.

Hazırda fıstık ya da fındık ezmeniz varsa, 1. adımı atlayıp 2. adımda 250 g ezme kullanarak tarifi yapabilirsiniz.

 

 

“Rehberli pişirme fonksiyonu kusursuz tarifler yaratıyor”

 

Thermomix’in rehberli pişirme fonksiyonu sayesinde hızlı ve sağlıklı yemek pişirme parmaklarınızın ucunda… Rehberli pişirme özelliği ekrandaki talimatları adım adım izleyerek zahmetsizce mükemmel sonuçlar elde etmenize yardımcı oluyor. Tek yapmanız gereken tarifleri takip ederek ihtiyaç duyulan gıdaları karıştırma kabına yerleştirmeniz, bırakın gerisini Thermomix tamamlasın… Basit yapısıyla dikkat çeken ürün, ürünle yapılabilecek 200 yemek tarifi içeren bir kitap ve tarif çipi ile birlikte teslim ediliyor. 

 

 

Hibya Haber Ajansı