Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, AK Parti 81 il ana kademe, kadın ve gençlik kollarının başkanlarının yer alacağı Yassıada'daki ilk etkinlik olacak. "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak yeniden adlandırıldı.

27 Mayıs Yassıada'da olmanın siyasi bir anlamı olduğunu belirten AK Parti üyesi Kandemir, “27 Mayıs Türk siyasi tarihinde çok önemli bir kırılma ve dönüm noktası; çünkü 27 Mayıs, maalesef darbeler dizisine başladı, ilk defa milletin oylarıyla seçilen hükümetin bir darbeyle iktidardan uzaklaştırıldığı bir gün. Millet için yasın adı olan Yassıada, bunun en önemli simgelerinden biridir. Orada Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli isimler sözlü ve kurgusal bir mahkemede yargılandı ve Türkiye'de demokrasiyi asla unutmayacağız. "Tarihimizde kara bir lekedir, kararların alındığı bir adadır."

"DERT MİLLETİN DEĞERLERİNE SAHİPTİR"

AK Parti üyesi Kandemir, 1960 darbesinin ardından açılan davalara atıfta bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bazı CHP'lilerin hedefi ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"CHP geldiğimiz noktada maalesef demokrasiyi tam anlamıyla özümsemiş bir parti değil ama genlerinde bir darbe var. CHP'nin görmeyenleri görmeyen bir siyasi kodu var. CHP kendi geçmişiyle yüzleşti "ama değil." Eğer iktidardaysak, sizi canlı olarak yargılayacağız. Sonun Adnan Menderes gibi olacak. "Bugüne kadar disiplin soruşturmalarıyla görevlilerini sorgulayan parti komitelerine rastlamadık. Bu da bize CHP'nin bu açıklamaları benimsediğini gösteriyor. CHP darbe geleneği anlayışını koruyor. Allah onlardan uzak dursun, gelmeyecekler. İktidara siyasi hareketleri, milleti ve milletiyle ilgili sorunları. Yargı, yargılamaya söz verdikleri isimler değil, yargılamaya söz verdikleri şeydir. Bu milletin değerleri ve başarıları " dedi.

"YENİ ANAYASANIN KURALLARINI KONUŞACAĞIZ"

"Cumhuriyet İttifakı'nın millete söyleyeceği bir şey var; 'Bu darbe anayasasından kurtulmalı ve toplumu yeni bir anayasaya karşı getirmeliyiz' diyoruz. 27 Mayıs'ta yeni anayasamızın kodlarını ve yeni anayasaya yaklaşımımızı göreceğiz ve milletimize darbeyi unutmadık diye haykıracağız. Yeni anayasa. Cumhurbaşkanımızın konuşmasının satırları arasında yeni anayasaya ilişkin bir çerçeve göreceğiz. "

"2023'TE YENİ ANAYASA İLE MİLLETE GİTMEK İSTİYORUZ"

MHP'nin anayasa önerisinin AK Parti'de değerlendirildiğini belirten Erkan Kandemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile anayasayı görüştüğünü belirterek, "Değerlendirmeler sonunda AK Parti taslağını AK Parti ile paylaşacak. Parti Parti Yani bu bir öneri taslağı ve milletimizin geri dönüşü. "2023 yılında MHP'nin katkıları ve başkalarının katkılarıyla yepyeni bir sivil anayasa ile milletimizin önüne çıkmak istiyoruz. sivil toplum kuruluşlarından geribildirim alan siyasi partiler. Yarın yapacağımız toplantıda bunun kodlarını Cumhurbaşkanımızdan duymuş olacağız. " ifadelerini kullandı.