AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının gündemine ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti, Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım ile ilgili iddialarına tepki gösterdi. Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken kamera karşısına gelerek, "MYK'mız bu iddiaları şiddetle reddediyor" dedi.

Sözcü Çelik'in konuşmasından satırbaşları:

Kaçak mafya hastasının İçişleri Bakanı ve Binali Yıldırım hakkındaki iddiaları Türkiye gündeminde. AK Parti MYK, Sedat Peker'in iddialarını şiddetle reddediyor. Biz güçlü bir siyasi hareketiz.

Bu yasadışı mafya alanlarının siyasete konu olmasının yanlış olduğunu söylemek isterim. Siyasetin sivil dinamiklerinde olmaması gereken bir şey yapıyorlar. Kendi muhalefetlerini, iddialarını yasadışı arenaya taşıdırlar ve tarihi bir hata  yaptılar. Siyasete yapılan atıf asla bir suç örgütü olmamalıdır. İçişleri bakanımız, eski başbakanımız hedef alınıyor.

Söylenenleri ortaya çıkarmak için ne yapacağımızı söylüyorlar. Her neyse arkadaşlarımız yargıya başvuruyor.

Bu oyunların her zaman farkındayız. Devletimizin ve İçişleri Bakanımızın nerede hedef alındığını ve nereye ulaşmak istediklerini görüyoruz. Suç örgütlerinin açıklamalarına atıfta bulunarak meslektaşlarımızın istifasını isteyenler siyaset yapmak demek değildir. Bu, politikacının kendini suç örgütleri tarafından kullandığı anlamına gelir.