AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Son derece rahatsız edici bir tablonun ortaya çıktığını belirten Çelik, konuşmasına Marmara Denizi'ni tehdit eden müsilajlara (deniz salyası) dikkat çekerek başladı.

Çelik, Marmara için oluşturulan acil durum eylem planının tavizsiz uygulanacağını söyledi.

MÜZİLAJ KABUSU

Sözcü Çelik'in konuşmasından satırbaşları:

“Meclis'te konu takip edilecek ve teklifler yapılacak. Bakanlığımız tarafından açıklanan plan tavizsiz uygulanacaktır.

KARADENİZ'DE YENİ DOĞALGAZ KEŞFİ

Önce deniz tabanında üretim tesisleri kurulacak. Politikacılar bu tarihi keşfi yaparken bile rahatsızlık göstermekte ve eleştirmektedir. Allah herkese Türkiye'nin başarılarıyla sevinmeyi nasip etsin.

YUNANİSTAN'A GÖÇMENLERİN ELEŞTİRİSİ

Yunanistan'daki göçmenleri caydırmak için ses bombalarının kullanıldığını söylediğim için üzgünüm. Bunu neden yapıyor; sınırlarını, AB sınırını korumak için. Bu kullanılan bir silah türüdür. Bu silahı bu insanlar sınırlarınıza gelmesin diye kullanacaksınız, sonra insani değerlerden bahsedeceksiniz.

Sanki Yunanistan'a her yasayı çiğnemesi talimatı verilmiş gibi. Bu mültecilerin Avrupa'ya girmesini engelleyin, kullanımları bir rezalet.

Avrupa demokrasileri Akdeniz'e batıyor. İnsanlara ses bombası uygulamak ne demek bundan daha acımasız bir yöntem olabilir mi? Silahsız insanlara ses bombaları atılacak, sonra bunu Avrupa'nın sınırlarını korumak için yapıyoruz diyeceksiniz.

AHMET ŞIK'A SORUŞTURMA

Bunlar silahlı terör örgütünün tarzıdır. Milletvekili unvanına sahip bir kişinin bu üslubu kullanması herkes tarafından kınanmalıdır. Böyle düşünüyorsa mecliste ne işi var? Böyle bir ikiyüzlülük kabul edilemez.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRILARI

Seçimler zamanında yapılacak.

KAPANIŞ DURUMU HDP

İddianame, HDP ile ilgili eksikliklerin tamamlanması için Anayasa Mahkemesi tarafından iade edildi. Eksiklerin tamamlanmasıyla yeniden başlayan bir süreç olduğunu düşünüyorum.'' dedi.