AK Parti Sözcüsü Çelik'in Açıklamaları : 

Hepimiz bu konuyla yakından ilgiliyiz. Çok rahatsız edici bir resim. Çevre ve Şehircilik Bakanımız tarafından burada açıklanan eylem planı her yönüyle titizlikle takip edilecek ve gereklilikleri eksiksiz yerine getirilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu bizzat takip ettiğini belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talimat verdi. Bu deniz tükürüğü sorununu kaderimizi, doğamızı tüm tehlikelerden korumak ve kurtarmak için çok ciddi bir uyarı olarak alınması gereken bir plan olarak görüyoruz. İleri biyolojik arıtma tesisi kurmanın ne kadar önemli olduğu, yapmamakla övünmenin, onlar için temel atma töreni yapmanın ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Marmara Denizi'nde 91 noktada denetimlerine devam ediyor. Acil durum eylem planı aktif hale getirildi. 3 yıllık bir plan çerçevesinde tamamlanacak.
İnsan kaynaklı bulaşmaya karşı en güçlü mücadeleyi vermemiz gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Arkadaşlarımız da konuyu Meclis'te takip edecekler. Bu çerçevede tüm tarafların katılımı ile önerilerde bulunulacak ve takibi yapılacaktır. Partimiz bu konunun yakın takipçisi olmaya devam edecektir.
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çevre konusu yoğun bir şekilde tartışıldı. Cumhurbaşkanımızın o gün ortaya koyduğu çerçeve bundan sonra hükümetimize ve kabinemize bir talimat niteliğindedir. Cumhurbaşkanımız 10 farklı milli bahçenin açılışını yaptı. Şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirecek bu projeyi yakından takip ediyoruz.
Atık arıtma tesisleri ve temiz su ile ilgili faaliyetlerin partimizin ve politikamızın öncelikli gündem maddeleri arasında olduğunu belirtmek isterim.
Körfezde Alanya, Antalya, Kocaeli, İstanbul Tuzla, Ankara Kızılcahamam, Gaziantep Şehit Kamil ilçelerinde atık toplama merkezleri kurulmuştur. Şehirlerimiz için çevre bilincini ortaya çıkaran önemli bir altyapı ortaya çıktı. 46 ilde 10 milyon metreküp alana sahip 80 milli bahçe şu anda yapım aşamasında. Tüm bunları yapabilmek için bazı yan faktörlerin devreye girmesi gerekiyor.
Doğal gazın difüzyonunun çevre koruma üzerinde büyük etkisi vardır. Yoğun ağaçlandırma devam ediyor. Bunlar hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın partimize yaptığı sunumlar hem de MYK ve MKYK üyelerinin kendi bölgelerinden getirdikleri hassasiyetler açısından yakından takip edilmektedir.
Karadeniz menşeli doğalgaz, Türkiye'nin enerji arzında oyunun kurallarını değiştiren bir işaret olarak yükselişte. Amasra 1 kuyusunda doğalgaz keşfetmek çok önemli. Doğalgaz daha önce Tuna Nehri'nde keşfedilmişti 1. Doğal gaz üretim tesisleri deniz tabanına kurulacak ve doğal gazı karada işleyerek kullanıma hazır hale getirecek.
Cumhurbaşkanımızın vizyonu, dostlarımızın çabaları ve donanmamızın gösterdiği yüksek performans, Türkiye'nin kendi kaynaklarını keşfetme konusundaki güçlü iradesini göstermektedir. Türkiye'deki politikacılar Türkiye'nin zenginliğindeki artışı eleştiriyor. Allah herkese Türkiye'nin başarılarıyla sevinmeyi nasip etsin.
Kendi ulusal güvenliğimiz, egemen bir devlet olarak vatandaşlarımızı korumak, hukuk düzenimizi ve demokrasimizi tehdit eden terörizme karşı bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Askerler polise, emniyete, jandarma ve istihbarata saldırdıkları gibi vatandaşlarımıza da saldırıyor. Buna karşı meşru bir mücadeleden daha doğal bir şey olamaz.
Ne yazık ki, onların tercümanı olan psikolojik savaş unsurlarına rastlıyoruz. Montajlı fotoğraflarla Türkiye'nin sivillere ve tarihi eserlere karşı bir eylemi varmış gibi yaklaşıyorlar. Bunu yapanlar Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin bozulmasını isteyenlerdir. TSK bu konuda en yüksek hassasiyetle mücadele ediyor. Bazen gecikmenin tek sebebinin sivillere, yerleşim yerlerine, insan mirasına zarar vermemek olduğu söylenir. Diğer ülkelerin terörle mücadeleyi istismar ederek sivillere zarar verdiğini görüyoruz.
Mülteci sorunu insanlığın gündemini oluşturmaya devam ediyor. Açıkladığım için çok üzgünüm. Son zamanlarda Yunanistan'da yüksek teknolojili ses bombaları kullanılmaya başlandı. Kendileriyle temas eden kişilerin kullanılmaları halinde ciddi şekilde zarar görecekleri tıbbi raporlarla anlatılmaktadır. Yunanistan sınırlarına mülteci gelmesin diye yapıyor, Avrupa'nın sınırlarını korumaktan bahsediyor. Ses bombaları bir tür silahtır. Ölümden kaçanlar sınırlarımıza yaklaşmasın diye kullanacaksınız, sonra Avrupa değerlerinden bahsedeceksiniz.
Danimarka'da sığınmacıların onları göndermesine izin veren bir yasa kabul edildi.