Patnos Belediyesi'nin borcuna karşılık haczedilen Osmanlı Parkı icra yoluyla satılığa çıkarıldı. Patnos'un tek parkı olan Osmanlı Parkı, ilçenin merkezinde bulunuyor. Çocukların tek oyun alanı olmasıyla bilinen parkın satılığa çıkmasına tepkiler büyüyor.

Patnos Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda,  "Belediyemize ait şehrimizin can damarı olan Osmanlı Parkı geçmiş döneme ait borçlardan dolayı 15.09.2020 tarihinde icra kanalı ile satışa çıkarılmış belediye yönetimimizin çabaları sonucu satış iptal edilmiştir. Şehrimizde belediyemize ait mevcut yeşil alan ve parkların korunması ve yeni park alanlarının oluşturulması için gerekli tüm çabanın gösterileceğini kamuoyuna saygıyla bildiririz." Kaynak: Patnos Osmanlı Parkı Satılıyor!" denildi.

Ağrı 23. Dönem Milletvekili Hanifi Alır, parkın satışa çıkarılmasına tepki göstererek, "Patnos'un bir önceki ve mevcut belediye başkanlarının yerinde olsaydım, sokağa çıkmazdım. Sadece Patnos'u değil Türkiye'yi de terk ederdim. Yazık..." dedi.

Ne Olmuştu?

15 Eylül 2020 tarihinde Patnos Belediyesinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Belediyemize ait şehrimizin can damarı olan Osmanlı Parkı geçmiş döneme ait borçlardan dolayı 15.09.2020 tarihinde icra kanalı ile satışa çıkarılmış belediye yönetimimizin çabaları sonucu satış iptal edilmiştir. Şehrimizde belediyemize ait mevcut yeşil alan ve parkların korunması ve yeni park alanlarının oluşturulması için gerekli tüm çabanın gösterileceğini kamuoyuna saygıyla bildiririz." ifadeleri yer almıştı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com