Dosso Dossi Holding tarafından Ağrı Valiliği'nin destekleriyle “Nuh’un Gemisi Müzesi” protokol imza töreni düzenlendi.

Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, il ve ilçe protokol üyelerinin katılımıyla Ağrı Valiliği Konferans Salonunda “Nuh’un Gemisi Müzesi” protokol imza töreni düzenlendi. Tekstil, fuarcılık ve turizm alanında faaliyet gösteren Dosso Dossi Holding, sanat ve kültür alanında yaptığı çalışmalarla da adından söz ettiriyor. 

Törende konuşan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Nuh'un Gemisi Müzesi belki de Ağrı'da çok hayal edilen istenen bugüne kadar gerçekleştirilmesi için çok büyük çabalar sarf edilen bir tematik çalışma. Eraslan ailesinin çok kıymetli yetkilileri aynı zamanda amcamız adına kurdukları Vakıf vasıtasıyla böyle bir çalışmaya imza atmak istediler. Bizim de yapmak istediğimiz bir şeydi şimdi bunun protokolünü imzalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aslen Doğubayazıtlı olan Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, yapacakları proje ile Doğubayazıt halkına büyük bir eser bırakacaklarını ifade ederek, “Doğduğum topraklara vefa borcumuz var. Bu amaçla holding bünyesinde babamız adına Mehmet Eraslan Vakfı’nı kurduk. Bölge turizm ekonomisinin gelişmesi için pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Şimdi bu etkinlikleri vakıf bünyesinde çok daha ileriye taşıyacağız.”  diye belirtti.

Eraslan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dosso Dossi Holding tarafından Doğubayazıt’a inşa edilecek Nuh’un Gemisi Müzesi; 5 sergi salonu, açık ve kapalı seyir terasları, kafeterya, hediyelik eşya mağazası ve açık otoparklarıyla bölge turizmine katkı sağlayacaktır. Müzede son teknoloji kullanılarak ”Nuh Tufanı” canlandırılacaktır. Nuh'un Gemisi Müzesi ülkemizin önemli kültür miraslarından biri olacağı gibi bölgenin ekonomik ve kültürel kalkınmasına yarar sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. 

Haber: Sivil Düşünce Haber Portalı