Havaalanı şefi Mesud Peştun AFP'ye verdiği demeçte, "Dün gece havaalanında üç roket ateşlendi ve ikisi piste çarptı... Bu nedenle havaalanından tüm uçuşlar iptal edildi." dedi.

Pashtun, pistin onarımı için çalışmaların sürdüğünü ve havalimanının Pazar günü geç saatlerde faaliyete geçmesini beklediğini söyledi.
Kabil'deki sivil havacılık otoritesinden bir yetkili roket saldırısını doğruladı.
Taliban, haftalardır Kandahar'ın eteklerine şiddetli saldırılar başlatıyor ve isyancıların eyalet başkentini ele geçirmenin eşiğinde olduğuna dair korkuları artırıyor.
Kandahar'ın hava üssü, militanların Afganistan'ın ikinci büyük şehrini ele geçirmesini önlemek için gereken lojistik ve hava desteğini sağlamak için hayati önem taşıyor.
Havaalanına yapılan saldırı, Taliban'ın batıda Herat ve güneyde Lashkar Gah olmak üzere diğer iki eyalet başkentini ele geçirmeye yaklaşmasıyla gerçekleşti.
ABD ordusunun geri çekilmesinin son aşamalarında, Taliban'ın başlıca toprak kazanımları büyük ölçüde seyrek nüfuslu kırsal alanlardaydı.
Ancak son haftalarda birçok eyalet başkentine artan baskılar getirdiler ve önemli sınır geçişlerini ele geçirdiler.
Herhangi bir büyük şehir merkezini ele geçirmek, mevcut saldırılarını başka bir seviyeye taşıyacak ve ordunun Taliban'ın savaş alanı kazanımlarına direnemeyeceğine dair korkuları körükleyecektir.
Hükümet, Taliban'ın yaz boyunca istikrarlı toprak kazanımlarını stratejik değerden yoksun olarak defalarca reddetti.