Kabil yönetimi, Büyükelçi Alikil ve Afgan diplomatlar, Afganistan'ın İslamabad büyükelçisinin kızının yakalanmasının ardından, suçluların tutuklanması ve gözaltına alınmasına yönelik güvenlik tehditleri ortadan kaldırılıncaya kadar Afganistan Dışişleri Bakanlığı'ndan geri çağrıldı.

Açıklama, Afganistan'dan bir seyahat planlamak üzere Pakistan'a yapılacak.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın İslamabad Büyükelçisi'nin kızı Alikil'in 16 Temmuz'da ziyaret ettiği Silsila Alikil'in saldırısına uğradığını dünyaya bildirdi.

Pakistan, Afganistan'ın tanımını 'talihsiz' olarak nitelendirdi
Pakistan Dışişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kabil yönetimi, büyükelçi ve diplomat seçimleri bir 'şans ve diplomat seçimi' gibiydi.

Açıklamada, büyükelçinin kızı Başbakan İmran'ın üst düzey soruşturma kapsamında kaçırılarak saldırıya uğradığı, Afganistan'ın İslamabad Büyükelçisi Alikil ve Afgan diplomatları ile temsilcilerinin cinayet suçundan öldürüldüğü vurgulandı. .

Alikil'in amacına uygun olarak gözden geçirildiğini, Kabil sürecinden geri dönüştürüleceğini ve gözden geçirilmek üzere kaydedileceğini belirtmek gerekir.

İki ülke arasındaki ilişkilerde son haftalarda yeniden tansiyon yükseldi.

Afgan hükümeti ve özellikle Afgan Devlet Birinci Yardımcısı Emrullah Salih ve Afganistan Devlet Başkanı Eşref Ghani'nin Güvenliği Hamdullah Muhib, uzun süredir Taliban'ın yeni saldırgan içeriğinin arka planından İslamabad'ı sorumlu tutuyor.

Pakistan bu iddiaları reddediyor.