Taliban'ın başkent Afganistan'a girmesinni ardından iki taraftan da peş peşe açıklamalar geldi.

*Taliban sözcüsü, bazı sakinlerin savaşçıların bazı dış banliyölere barışçıl bir şekilde girdiğini bildirmesine rağmen, "İslam Emirliği tüm güçlerine Kabil'in kapılarında durmalarını, şehre girmeye çalışmamalarını emrediyor" dedi.

*Panik yapan işçiler devlet dairelerinden kaçtı. Binlerce sivil şimdi gelecek korkusuyla Kabil'in parklarında ve açık alanlarında yaşıyor.

*Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin genelkurmay başkanı Twitter'da Kabil halkını çağırdı: "Lütfen endişelenmeyin. Sorun değil. Kabil'in durumu kontrol altında."

*Afganistan İçişleri Bakanı Abdul Settar Mirzakwal, Taliban'ın savaşçılarına Kabil'e girmemeleri talimatını verdikten sonra geçiş hükümetine "barışçıl bir güç transferi" olacağını söyledi ve ekledi: "Afgan halkını merak etmeyin... Şehre herhangi bir saldırı olmayacak ve geçiş hükümetine barışçıl bir yetki devri yapılacak" 

*Eşref Gani'den herhangi bir açıklama gelmezken, bir saray yetkilisi, ABD barış elçisi Zalmay Halilzad ve üst düzey NATO yetkilileriyle acil görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

(Dış Basın)