Abu Dabi, birçok kamusal alanın yakında yalnızca koronavirüs aşısına sahip olanların erişimine açık olacağını duyurdu.
Emirati hükümeti Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yetkililerin 20 Ağustos'tan itibaren alışveriş merkezlerine, restoranlara, kafelere, spor etkinliklerine, müzelere, spor salonlarına, okullara ve üniversitelere erişimi kısıtlamaya başlayacağını söyledi.
The Independent'a göre, Abu Dabi Acil Durum, Kriz ve Afet Komitesi tarafından yayınlanan bir bildiride, "Karar, Emirlik'in koronavirüs pandemisi ile mücadele stratejisi ile uyumludur ve halk sağlığını korumak için alınan önleyici ve ihtiyati tedbirleri tamamlamaktadır. Ayrıca, Abu Dabi'deki hedef grupların yüzde 93'ünden fazlası aşılamadan sonra alındı.
Bu karar, aşısız kişilerin şehirdeki süpermarketler ve eczaneler dışında herhangi bir işletmeye girmesinin fiilen yasaklanması anlamına geliyor.
Açıklamada, kuralların tıbbi muafiyeti olan aşılanmamış kişiler veya 15 yaşın altındaki çocuklar için geçerli olmadığı belirtildi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 7 emirlikten oluşur ve bazılarının kendi koronavirüs politikaları vardır.
Abu Dabi'nin bitişiğindeki seyahat merkezi Dubai de halka açık eğlence ve spor etkinliklerine bazı aşı kısıtlamaları getirdi.
Ancak alışveriş merkezleri ve diğer işyerleri aşısız kişilerin erişimine açıktır.
BAE, yaklaşık 9 milyonluk nüfusuna uygulanan 15,1 milyon doz aşı ile dünyanın en hızlı bağışıklama kampanyalarından birini yürütmekle övünmektedir.
Ülke büyük ölçüde Çin'in devlet destekli Sinopharm aşısını kullandı.
Her emirlik için ayrı analiz sunmayan BAE'de son bir ayda Covid enfeksiyonları arttı.
Cumartesi günü 2.282 yeni enfeksiyonla toplam 624.814 vaka ve 1.792 ölüm kaydedildi.