Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs için iki devletli çözümüne değinildi.

Devlet Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland, Senato'ya verdiği demeçte,"Yalnızca Kıbrıs liderliğindeki bir sürecin iki bölgeli, iki toplumlu Kıbrıs'a barış ve istikrar getireceğini düşünüyoruz" dedi.

Maraş'nın 'açılış' ve 'provokatif hazırlıklarını' hazırlayabileceklerini söyleyen Nuland, Türklerin de hazırlıklarını geri alma kararlarını ilettiklerini söyledi.

TÜRKİYE'YE TEHDİT

Victoria Nuland, Türkiye ve ABD'ye S-400'lerin hala geçerli olduğunu ve ek büyük silah alımları için yeni yaptırımların hayata geçirileceği tehdidinde bulundu.

ABD yönetimi, Nuland'ın Rus S-400 füze savunma sistemlerine dahil olan kişilerle ne yapacağını konuştuğunu hatırlayacak.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, "Biliyorsunuz Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz yıllarca kendilerini sahte vaatler, yalanlarla, iki yüzlülükle aldatanlara cevaplarını bir süre önce açıkladıkları yeni bir kararla verdiler. Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi, egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir" derken, "Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için sadece Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin mevcut sıkıntıları içindeki bağımsız devletler vardır" İFADELERİNİ KULLANMIŞTI.