AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, AB Genel İşler Konseyi Toplantısı sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, AB'nin teknik ve hukuki çalışmalarının örnek olarak aşı sertifikasını vermeye devam ettiğini ve bu tamamlamayı bu yaza kadar tamamladıklarını söyledi.

Sertifikanın akıllı telefonlarla uyumlu ve diğer AB ülkeleri ile çalışabilme özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Sefcovic, dünyanın diğer bölgelerinden turistleri ağırlamak istediklerini belirterek, "Bu yüzden bakanlara ABD, Dünya Sağlık Örgütü ve komşularımızla yaptığımız görüşmeler hakkında bilgi verdim." dedi, ancak bu ülkenin hangi ülke olduğu konusunda bilgi vermedi.

Aşı belgesinde şu ana kadar çok güzel ilerlemeler kaydettiklerini belirten Sefkoviç, "Bunu bu yazdan önce bitireceğime inanıyorum" dedi. O konuştu. AB'nin Haziran ayında aşılaması gereken aşı belgesi, öncelikle AB içinde seyahat kısıtlaması olmaksızın seyahat edebilmeyi hedefliyor. Aşı bilgileri, negatif PCR testi sonucu ve daha önce Kovid-19 yapılmışsa su geçirmez olduğunu gösteren bilgileri içerecek sertifikanın dünya çapında yapılan çalışmalarla uyumlu olması planlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile. AB yetkilileri yazsın.