ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı, Victoria Dış İlişkiler Komitesi tarafından ABD'nin Türkiye'ye yönelik politikasının oluşumuna ilişkin bir konuşma yaptı.

Nuland, Ankara'nın başında Washington ve Ankara'nın terörle görüştüğünü ve Libya ile yakın işbirliği içinde olduğunuzu belirtti.

Yetkili, "Türkiye'ye dünyanın en büyük ülkesinden 3,6 milyonu birey olmak üzere 4 milyon mülteciyi desteklemeye devam eden çabalarından dolayı da teşekkür ediyoruz" dedi.


ABD, Kabil Havalimanı'nda 'güvenlik için hayati önem taşıyor'
Türkiye'nin Afganistan'daki askeri misyonları ABD ve NATO tarafından Kabil'de güvenle beklenmeye devam ediyor ve ABD yönetimi bundan son derece memnun görünüyor.

"Bu katkı, görüşmemiz geri çekildikten sonra Kabil'de güçlü bir diplomatik varlığı sürdürmek için bizim ve ortaklarımız için hayati önem taşıyor" dedi.

ABD'nin havalimanının güvenliğini sağlamadan güçlü olacağı söylenemezken, Türkiye'nin hem Afgan halkıyla hem de diğer seçeneklerle daha 'özgün ve özel' hale gelebileceğini ve bu uzun vadeli planlarını sürdüremeyeceğini söyleyebiliriz. şiddetle. iddia edilen kalıcı ortam.

Tüm Türkiye için çözüm sayılabilecek bir noktada, tüm Türkiye için çözüm sayılabilecek bir noktada Kabil Havalimanı, iki teknik değerlendirme düşünülerek tamamlanacak. sonrakine eklendi.