ABD, Rus muhalif Navalny’nin hapishanede ölmesi durumunda ‘’ sonuçları kötü olucak ‘’ uyarısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Rus muhalif Navalny’nin hapiste devam eden tedavisi için ‘’ haksız ve hukuka uygunsuz’’ olduğu açıklamasında bulundu.

İngiltere Rus Büyükelçisi Andrey Kelin yaptığı açıklamada, Navalny’nin tamamen dikkat çekmek hastalığını bahane ettiğini, hapishaneden ölmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Muhalif lider Alexei Navalny’nin sağlık durumunun giderek kötüleşmesi üzerine bir çok ülke tepki gösterirken ABD, Rusya’yı uyardı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise, Rus muhalif liderin hapiste ölümü durumunda Rusya’nın uluslararası toplumda sorumlu tutulacağını ve bunun sonuçları olacağını söyledi.

İngiltere, Fransa, Almanya ve Avrupa Birliği ülkelerinin bir çoğu Rus muhalif lidere destek mesajı gönderdiler ve sağlığı konusunda endişelerini dile getirdidler.

Muhalif lider Navalny’nin doktorları geçtiğimiz günlerde akut sırt ağrısı ( kulunç) ve bacaklarında romatizmaya bağlı uyuşma şikayetleri sebebiyle tedavi gördüğü ve acil müdahale yapılmazsa önümüzdeki birkaç gün içinde öleceğini ve hapisten çıkarılması gerektiğini söylemişlerdi.