İran medyasında çıkan haberlere ilişkin ABD hükümeti takası reddetti.
İranlı bir yetkiliden alıntı yapan devlet televizyonu, İngiliz-İranlı Nazanin Zaghari-Ratcliff'in İngiltere'nin Tahran'a olan askeri teçhizat borcunu ödedikten sonra serbest bırakılacağını da belirtti.

Bir İngiliz Dışişleri Bakanlığı yetkilisi bu raporu oynuyor.
İran ve dünya güçleri, Washington'un üç yıl önce terk ettiği 2015 nükleer anlaşmasını yeniden canlandırmak için bir araya geliyor.

İranlı yetkililer geçen ay Reuters'e, ABD yaptırımları tarafından bloke edilen İran fonlarını sona erdirmek için geçici bir anlaşmanın zaman kazanmanın bir yolu olduğunu söyledi.
İran devlet televizyonunda yer alan haber kaynağı, "Biden yönetimi, Amerikan 'casus' ABD'den dört İranlı mahkumu serbest bırakmayı kabul edebileceğini söylüyor." açıklamaları yer aldı.

Haberde, "İngiltere'nin İran'a 400 milyon sterlinlik borcunu ödemesi ... Nazanin Zaghari'nin tahliyesi de kesinleşti." diyen kaynak ayrıca Biden yönetiminin İran'a 7 milyar dolar ödemeyi kabul ettiğini belirtti.

Washington'daki Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, Reuters'e şunları söyledi: "Mahkum takas anlaşmasına ilişkin haberler yanlış." dedi.

Beyaz Saray genelkurmay başkanı Ron Klain raporu yalanladı. "Maalesef bu rapor doğru değil. Bu dört Amerikalıyı serbest bırakmak için bir anlaşma yok," dedi.

Tahran ve yöneticileri, ABD yaptırımlarına ve İran'ın 2015 anlaşmasını ihlal ettiğine dair iddialara atıfta bulunarak, anlaşmaya göre Tahran ve Washington'u tam olarak uyumlu hale getirmek için neyin gerekli olduğu üzerinde çalışmak üzere Nisan ayının başından bu yana Viyana'da bir araya geldi.

İran, Güney Kore, Irak ve Çin gibi ABD yaptırımları nedeniyle 2018'den bu yana 20 milyar dolarlık benzin gelirinin dondurulduğunu söyledi.

ABD ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, ABC'nin "Bu Hafta" programıyla ilgili Pazar günü yaptığı konuşmada, İran ile Viyana'da bir anlaşma olmadığını söyledi ve "Kalan boşlukları kapatmak için hala makul bir mesafe var." diyerek "İran'ın nükleer silah satın alamaması için programında hangi kısıtlamaları kabul edeceğinin üzerindeler." ifadelerini kullandı.