Piyasa Gündemi

Fed üyelerinden şahin tonda gelen açıklamalar ve Delta varyantına bağlı olarak vaka sayılarındaki yükseliş eğilimi aşağı yönlü risk unsurları olarak izleniyor. Gündemdeki aşağı yönlü risklere karşın güçlü gelen finansal sonuçlar ve devam eden toparlanma eğilimi ise risk iştahını genel olarak destekliyor. Bugün ABD’de açıklanacak TÜFE verisi piyasaların yakın takibinde yer alacak olup, enflasyon rakamları Fed’in duruşu ve piyasalardaki fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD – TÜFE / Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişeler ve merkez bankalarının erken bir sıkılaşmaya gidebileceğine ilişkin korkular hisse piyasaları üzerinde baskı unsurları olarak izlenmesine karşın güçlü gelen finansal sonuçlar genel olarak piyasaları desteklemeye devam ediyor. Gün içerisinde dalgalı bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,34’lük yükselişle 1.437,46 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,60 – 8,62 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,61’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalardaki kararsız görünüm endeks üzerinde de etkili oluyor. Endeksin dün 1.435 civarında bulunan son yükselen trendin üzerinde kapatması olumlu iken, bugün ve yarın yoğun gündem volatiliteyi ciddi oranda artırabilir. Önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere endekste kısa vade için 1.422 seviyesi takip ettiğimiz ilk önemli destek iken, haftanın geri kalanı için 1.400 – 1.410 aralığı çok daha kritik olacaktır. Bu bölgenin altına sarkılması teknik baskının şiddetlenmesine neden olacaktır. Endekste en önemli direnç ise 1.460 – 1.470 aralığında bulunuyor. Bu bölgeye yakın yerler yeni maliyet oluşturmak risk oluştururken, buranın aşılması yukarı yönlü harekete yeni bir ivme katabilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı