ABD’de Kuzey Kutbu’ndan gelen soğuk hava dalgası hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, Teksas eyaleti olmak üzere başkent Washington’dan Boston’a kadar geniş bir alanda devam eden ağır kış şartları ülkede en az 47 kişi yaşamını kaybetmesine neden oldu.

Teksas’ta Cumhuriyetçi Partili Vali Greg Abbott, “Geçtiğimiz gün 2,7 milyon olan elektriksiz insan sayısı yaklaşık 325 bine indi. 13 milyondan fazla Teksaslı da su hizmetlerinde kesinti görüyor” açıklamasında bulundu.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, Teksas eyaletini vuran şiddetli kış fırtınalarının ardından acil durum ilan etti.

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi, ülkenin iç ve güney eyaletlerinde hayatı durma noktasına getiren kar ve buzlu havanın, hafta sonu da Atlantik kıyısı üzerinden kuzeydoğu bölgesinde  yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam edeceğini duyurdu.

Yargıç Lina Hidalgo açıklamasında, "Işıklar açık olabilir, ancak henüz karanlıktan çıkmadık, henüz tüm zorlukların dışında değiliz" derken "Bunu henüz bitirmedik" değerlendirmesinde bulundu.

New York’ta kar kalınlığının 20 santimetreye kadar çıkabileceği belirtiliyor.