İstilacı bir tür olan ve boyları 7 santimetreye ulaşabilen arılar, yöre halkının ve tarım ürünlerine büyük bir istek duymaktadır. "Potansiyel" bir bal arısı "olabilecek" bu arılara da sahip olabilirsiniz.
ABD'de, 2021'in ilk Asya dev eşekarısı, Seattle şehri Washington'da yaşayan, Haziran ayı başlarında ölü bulundu.
Washington Eyaleti Tarım Bakanlığı uzmanı Sven Spichiger, "katil eşekarısı" lakaplı ölü böceğin normalden daha erken ortaya çıktığını kaydetti.

UZUN VE ZEHİRLİ BİR İĞNEYE SAHİPTİR
Bununla birlikte, ilk olarak 2019'da ABD'de görülen Asya dev eşekarısı, protein için yerel arı kovanlarına ve tarımsal ürünlere saldıran bir hasat türüdür. İnsanlara veya hayvanlara yalnızca tehdit edildiklerinde saldırırlar. Ancak, sokmaları bal arısınınkinden daha uzun ve daha yankılıdır.

"GEÇMİŞ YILLARDA TANIMLANAN ARILARDAN FARKLI OLABİLİR"
Ancak bugün, ölü eşekarısı Washington'daki en eskilerden biri olabilir, en eskilerinden biri olduğu tahmin ediliyor.

Spichiger ispatı yapacak, "Örneği çıkmaz sokak olarak göstermeyeceğinizi netleştirmeyeceğiz. Bu ek önlemlerden bazılarını uygulayacağız ve buradalar. . Ama şimdi yapacağız, bunun gibi sahneler olacak."

DEVLET BİN 200 TUZAK KURACAK
Öte yandan, Washingtoni Ulaştırma Bakanlığı, dev hayvanlar için eyalette 1.200 tuzlu su kuracağını açıkladı. Tarım Bakanlığı, "Kil öldüren arılar yerleşirse, eyalet genelinde çevre, ekonomi ve halk sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir." Dedi. Dedim.

Ayrıca, Washington topluluğunun 2020'de Kanada gününe yakın bölümünde, dev bir eşek kullanımdaydı ve sonunda kaldırıldı. Ancak bilim adamlarının civarda daha fazla yuva olduğuna inandığını söyledi.


2020'de bal arıları, arı kovanlarına saldıran "katil eşekarısı"nın ardından bal arısı larvalarını kesip çocuklarına beslediğinde viral bir fenomen meydana geldi. Korona virüs pandemisi ile il ismindeki kişi ve onları takip eden kişi ile devam edecekti.