ABD Başkanı Joe Biden, ABD tarihindeki "en büyük" kasırga salgınlarından birinin birkaç Ortabatı eyaletini kasıp kavurmasının ardından yardım sözü verdi.
ABD Başkanı Joe Biden, evleri yok eden, işyerlerini yok eden ve en az 100 kişiyi öldüren bir kasırga sürüsünden etkilenen eyaletlere destek sözü verdi.

Kasırgaları muhtemelen tarihin "en büyük" fırtına salgınlarından biri olarak nitelendiren Biden, Cumartesi günü en az 22 ölümü doğrulayan en kötü etkilenen Kentucky eyaleti için bir acil durum bildirisini onayladı.

Başkan Biden, "Bu bir trajedi" dedi ve ekledi: "Ve hala kaç canın kaybolduğunu ve hasarın tam boyutunu bilmiyoruz. Size söz veriyorum, ne gerekiyorsa - ne gerekiyorsa - federal hükümet bunu sağlamanın bir yolunu bulacak."

Hava tahmincilerinin soğuk aylarda olağandışı olduğunu söylediği güçlü burgular, Kentucky, Mayfield'deki bir mum fabrikasını yıktı, komşu Arkansas'ta bir bakım evini yıktı ve Illinois'deki bir Amazon deposunda en az altı işçiyi öldürdü.

Kentucky Valisi Andy Beshear, kasırga koleksiyonunun eyalet tarihindeki en yıkıcı kasırga olduğunu söyledi. Harap olan ve içinde yaklaşık 110 kişinin bulunduğu mum fabrikasında yaklaşık 40 işçinin kurtarıldığını söyledi.

Beshear, enkaz altında yaşayan başka birini bulmanın "mucize" olacağını söyledi.

Beshear düzenlediği basın toplantısında, "Yıkım hayatımda gördüğüm hiçbir şeye benzemiyor ve bunu kelimelere dökmekte zorlanıyorum" dedi. "Kentucky'de 100'den fazla kişinin kaybolması çok muhtemel."

Dış Basın