Ocak ayında Montana, Great Falls'ta yürüyüş yapan üç genç, başından vurularak öldürülen 18 yaşındaki Lloyd Duane Bogle'ın cesedini buldu.
Ertesi gün bir işçi, aynı şekilde öldürülen 16 yaşındaki Patricia Kalitzke'nin cesedinin kimliğini tespit ettiğini bildirdi. Genç kızın cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. New York Times, o sırada yerel medyanın ikisinin sevgili olduğunu yazdığını bildirdi.
Polis ekipleri birçok ipucunu takip etmesine rağmen bir sonuca varamadı ve olay çözülemedi.
Ancak Cascade County Şerif Ofisi, davayı yıllarca araştırmaya devam etti. 2012'de dedektif Jon Kadner'ın davaya dahil olmasıyla işler değişti.
Kadner, büyük dava dosyasını dijitalleştirmek gibi zor bir görevle başladı.
İlk izlenimim, bu davayı çözmenin tek yolunun DNA olduğuydu.
Çünkü 13 tecavüz ve 13 cinayetten aranan Joseph James DeAngelo, 2018 yılında adli genetik araştırmalarına yakalandı ve dedektifler bu konuya yöneldi.

Kadner dedi ki:
İşte o zaman elimizdeki kanıtlara gerçekten bakmaya başladık ve aynısını yapıp yapamayacağımızı merak ettik.
Yetkililer, ellerindeki en önemli delilin Kalitzke'ye yapılan otopside tespit edilen spermden alınan DNA örneğinin olduğunu bildirdi. Bu Bogle olmayan numune 65 yıl boyunca saklandı.
Şimdi emekli dedektif Phil Matteson, bu örneği 2001 yılında test için bir laboratuvara gönderdi, ancak hiçbir eşleşme bulunamadı.

"GÜZEL BİR HİSSEDİ OLDU"

Kadner, 2019 yılında DNA analizi yapan Bode Technology'ye başvurdu. Örnek, gönüllü soyağacı veri tabanlarından alınan verilerle karşılaştırıldı.
Böylece yetkililer Great Falls'ta doğup büyüyen Kenneth Gould'un izini sürdüler. Gould cinayetler sırasında bu bölgede yaşıyordu. 1967 yılında ailesiyle birlikte Missouri eyaletine taşındığı haberlerde yazıyordu.

Kadner, şüpheliye ulaştıkları dönemi şöyle anlattı:

Harika bir duyguydu çünkü uzun yıllardan beri ilk defa bir yönümüz ve pozisyonumuz vardı. Böylece soruşturmaya devam edebiliriz. O zamana kadar her şey teorideydi. Sonunda bir eşleşme bulduk ve bir isim bulduk. Bu, davanın tüm dinamiğini değiştirdi.
Ancak, Gould 2007'de öldü, cesedi yakıldı. Suçluluğunu veya masumiyetini kanıtlamanın tek yolu, kalan akrabalarının DNA'sını test etmekti.
Böylece dedektifler zorlu bir görevle karşı karşıya kaldılar: ölü bir adamın ailesini çifte cinayet ve tecavüz davasında baş şüpheli olduğunu bildirmek.

Kadner, kendisine olanları anlattıklarını ve Gould'un üç çocuğunun DNA örneklerini vermeyi kabul ettiğini söyledi.

Bulgular tecavüzcü ve katilin Gould olduğunu ortaya çıkardı. Kadner, haberi vermek için kurbanların hayatta kalan akrabalarına ulaştı:

Onlar heyecanlıydılar. Ama beraberinde birçok hatırayı da getirdi.

Cascade County Şerif Ofisi 8 Haziran'da davanın çözüldüğünü ve dava dosyasını kapattıklarını duyurdu.