Sigara içmek önde gelen neden ABD'de önlenebilir ölüm, yılda 480.000'den fazla insanın ölümüne neden oldu. Kongre iken Geçirilen 2009 yılında en aromalı sigaraları yasaklayan bir yasa tasarısı, mentollü sigara konusunu FDA'ya sundu. Şimdi, 11 yıldan fazla bir süre sonra, FDA mentollü sigaraları (ve aromalı puroları) piyasadan yasaklamak için düzenlemeler öneriyor. Sürecin sonuçlandırılması bir yıl veya daha fazla sürebilir ve tütün şirketleri büyük olasılıkla buna meydan okuyacak. Ancak FDA, sağlık eşitliği nedeniyle harekete geçmenin kritik öneme sahip olduğunu söylüyor.

Mentollü sigaralar soğutma etkileri ile sigaranın sertliğini maskeleyebilir. Ve tütün şirketleri Pazar bu sigaralar yoğun olarak renk topluluklarına: Siyah sigara içenlerin yaklaşık% 85'i, beyaz sigara içenlerin% 30'una kıyasla bunları kullanır. Ve siyahların tütüne bağlı hastalıklardan ölme olasılığı beyazlara göre daha yüksektir. Bir Çalışma mentollü sigaraların piyasadan kaldırılmasının 230.000 Siyah Amerikalının istifa etmesine yol açabileceğini buldu.Bu, NAACP ve tıp uzmanlarının yıllardır alarm verdiği bir konudur. Şimdi, FDA sonunda sayısız hayat kurtarmaya yardımcı olabilecek bir eylemde bulunmayı başardı.

Geçen yaz, sağlık uzmanları göz yaşartıcı gaza maruz kalan 2.200'den fazla kişiyi inceledi. ırksal adalet protestoları Portland, Oregon'da. Oradaki ve oradaki protestocuların ardından geldi. diğer şehirler düzensiz adet döngüleri rapor edildi. Şimdi, türünün ilk örneği olduğuna inanılan hakemli çalışma, göz yaşartıcı gaza maruz kalmanın bununla bir ilgisi olabileceğini söylüyor.

Anket, yüzlerce kişinin yoğun kramp veya daha fazla kanama yaşadığını ortaya koydu. Ve bu birçoğunun tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğu bildiriliyor. Anket, göz yaşartıcı gazın kalıcı sağlık etkileri olabileceğini öne sürüyor. Ancak sağlık uzmanları, stres ve dehidratasyon gibi diğer faktörlerin de rol oynayabileceğini belirterek, daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu da ekliyor.

Göz yaşartıcı gazın kısa ve uzun vadeli sağlık etkilerinden bazılarını (bulanık görme, burun akıntısı ve solunum sorunları gibi) biliyor olsak da, insanların üreme sistemlerini nasıl etkileyebileceği hakkında çok fazla bilgi yoktur. Bu çalışma, birçok insanda sahip olabileceği ek ücretli göz yaşartıcı gazı vurgulamaktadır. Ve yıllardır savaşta yasaklanan kimyasal bir silahı içeren politika kararlarında düşünülebilir.  

Hindistan: Eyalet Departmanı tüm Amerikalılara ülkeyi terk etmelerini ve oraya seyahat etmekten kaçınmalarını söylüyor.

Duyuru, Hindistan'ın COVID-19 oranlarının katlanarak tırmandığı ve en az 300.000'den fazla günlük vaka kaydettiği sırada geliyor. Art arda dokuz gün. Hastaneler ve krematoryumlar bunalmış durumda ve oksijen sıkıntısı var. Şimdi, Hindistan'daki hükümet yetkilileri tıbbi bakıma erişimin "ciddi şekilde sınırlı hale geldiği" konusunda uyarıyorlar. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler gibi geliyor. adım atmak yardım teklif etmek için.

Geri dönüş yapan nedir...
ABD ekonomisi. Dün, Ticaret Bölümü GsyİH'nın Ocak ve Mart ayları arasında yıllık % 6,4 oranında büyüdüğünü ve ekonomiyi COVID-19 salgını başlamadan önceki haline yaklaştırdığını söyledi. (Karşılaştırma için, ekonomi geçen Nisan ve Haziran ayları arasında yıllık % 31'lik bir hızla daraldı.) Ekonomistler, zammın kısmen aşılar ve federal hükümetin teşvik kontrolleri nedeniyle olduğuna inanıyorlar. Ama bunu uyarıyorlar. aşı hesitansı ekonomik büyümeyi rayından çıkarabilir, ve bu silah atışları anahtardır ülkenin iyileşmesine.

İsrail: Dün gece, ülkenin kuzeyindeki dini bir festivalde çıkan izdihamda en az 44 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Çoğunluğu ultra-Ortodoks Yahudilerden oluşan on binlerce kişi, sosyal mesafeyi koruma uyarılarına rağmen ikinci yüzyıl bilgesi Haham Shim Bar Yochai'yi onurlandırmak için bir araya geldi. İzdihamın tam olarak nasıl başladığı belli değil. Ancak şenlik ateşleri, dualar ve dans içeren yıllık etkinliğin, salgının başlangıcından bu yana İsrail'deki en büyüklerden biri olduğuna inanılıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu olayı "ağır bir felaket" olarak nitelendirdi. Bu gelişen bir hikaye.