Soruşturmaların dördü tamamlandı, ancak henüz bir sonuç paylaşılmış görünmüyor. US News'in haberine göre, soruşturulan kazalardan en az üçü geçtiğimiz haftalarda gerçekleşti.

Rapora göre, NHTSA'nın Özel Kaza İnceleme ekibi yılda 100 kazayı analiz ediyor ve Tesla'nın Autopilot'ı gibi yeni ve gelişmekte olan teknolojilere odaklanıyor.

Geçtiğimiz ay boyunca Michigan'da Tesla araçlarının karıştığı iki kaza oldu.

Yakın tarihlibir olayda , o sırada Autopilot kullandığına inanılan bir Tesla sürücüsü, bir eyalet polis aracına arkadan çarptı. Neyse ki bu olayda kimse yaralanmadı.

Diğer kazada, bir Tesla yarı eklemli bir kamyonun dorsesine çarptı. Sürücü ve yolcu hastaneye kaldırıldı. Yolcunun"ciddi kafa travması"geçirdiği bildiriliyor. İlk araştırmalar Autopilot'un bu olay sırada nişanlı olmadığını çözdü.

Son beş yılda Tesla araçlarının karıştığı bir dizi ciddi karayolu trafiği olayına rağmen, NHTSA pasif kaldı.

Bununla birlikte, raporlara göre, ciddi olaylar yaşanmaya devam ettikçe güvenlik organı artık arkanıza yaslanmayacak gibi görünüyor. Başkan Joe Biden'ın gelişmiş sürücü yardım teknolojisinin düzenlenmesine daha fazla göz kulak olmaya çalışmasıyla ortaya çıkıyor.

Zamanı da gelmişti. Autopilot'ta Tesla'ların karıştığı ciddi olaylar yeni bir şeydeğil.

Tesla'nın Autopilot'ı gibi sistemlerin etkinliği konusunda hala çok fazla tartışma var. Sürücüleri potansiyel kazalardan kurtardığı bilinse de, yanlış kullanımı yıkıcı sonuçlar doğurabilir.

Sadece NHTSA'nın araştırmalarının Autopilot gibi gelişmiş sürücü yardım sistemlerinin düzenlenmesini bilgilendirmeye yardımcı olabilecek değerli içgörülere yol açmasını umabiliriz.

 

 

Kaynak: NHTSA is investigating 27 Tesla crashes, and about time too (thenextweb.com)