Adalet Bakanlığı, ABD'nin uluslararası yaptırımları ihlal ederek Kuzey Kore'ye petrol taşımak için kullanılan bir Singapur petrol tankerine el koyduğunu söyledi.

New York'taki bir federal yargıç, Amerika Birleşik Devletleri'ne şu anda Kamboçya'da bulunan M/T Courageous'a el koyma yetkisi veren bir müsadere emri çıkardı.
Adalet Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, 2.734 tonluk geminin hala yasadışı olan Singapurlu Kwek Kee Seng tarafından satın alındığını söyledi.

Açıklamada, geminin petrol ürünlerini Kuzey Kore gemilerine aktarmak ve doğrudan Kuzey Kore limanı Nampo'ya göndermek için kullanıldığı belirtildi.

Kuzey Kore'nin kısaltmasını kullanarak, "Kuzey Kore'ye karşı ekonomik yaptırımlardan ve kara para aklama komplolarından kaçmak için komplo suçlamaları, Courageous'un sahibi ve işletmecisi olduğu iddia edilen kaçak Singapurlu Kwek Kee Seng'e karşı derdest durumda" dedi. resmi adı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti.
Açıklamada, geminin ele geçirilmesinden bir yıldan fazla bir süre sonra Kwek aleyhine neden suçlamada bulunulmadığına dair bir açıklama yapılmadı, ancak New York federal mahkemesinin Cuma günü bir el koyma emri çıkardığını da sözlerine ekledi.

Kuzey Kore, nükleer silahları ve balistik füze programları nedeniyle Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası yaptırımların konusu.

Yaptırımlar, petrol ve diğer maddelerin ithalatını kısıtlamaktadır.

Adalet Bakanlığı'nın açıklaması, Ağustos ve Aralık 2019 arasındaki dört aylık bir süre boyunca M/T Courageous'un konumu hakkında yasadışı olarak bilgi aktarmayı durdurduğunu ve bu süre zarfında uydu görüntülerinin bir Kuzey Kore gemisine 1,5 milyon dolardan fazla petrol aktardığını gösterdiğini iddia ediyor. . o yaptı. saebyol.

Kamboçyalı yetkililer, Mart 2020'de bir ABD emriyle tankere el koydu ve o zamandan beri Courageous'u orada tuttu.

Açıklamada, petrol alım ödemelerinin ABD yasalarına ve BM kararlarına aykırı olarak ABD bankaları aracılığıyla kasıtsız olarak ABD doları kullanılarak yapıldığı belirtildi.

(Dünya ajansları)