ABD Ordusu Tümgenerali William Taylor Washington DC'deki Pentagon'da gazetecilere verdiği demeçte, "Baron otelinde veya yakınında ikinci bir patlama olduğuna inanmıyoruz, bu bir intihar bombacısıydı" dedi.
Taliban yönetiminden kaçmak isteyen Afganların tahliyesine yardım eden ABD birlikleri, iki değil sadece bir patlamayla daha fazla saldırıya hazırlanıyor.

Kabil'den El Cezire'ye rapor veren Charles Stratford, tahliyenin yeniden başladığını söyledi.

"Birkaç uçağın havalandığını gördük. Havaalanı çevresindeki insan sayısı dünden bu yana önemli ölçüde arttı" dedi. "Orada bir duvara tırmanan binlerce insan gördük, kalan birkaç uçağa binmek için çaresizce."

Afganistan'daki IŞİD (IŞİD) kanadı - Horasan Eyaletindeki İslam Devleti ISCP (IŞİD-K) Perşembe günkü saldırının sorumluluğunu üstlendi ve intihar bombacılarının "Amerikan ordusuyla çevirmenler ve işbirlikçileri" seçtiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, bombalamaların ISCP tarafından gerçekleştirildiğini doğrulayarak Kabil'deki saldırıya misilleme yapma sözü verdi. "Seni yakalayıp sana ödeteceğiz. Çıkarlarımızı ve halkımızı her türlü tedbirle savunacağım" dedi.

El Cezire

(Çeviri Haber)