Salı günü geç saatlerde yapılan açıklamaya göre, Afrika konulu zirveler için Paris'te bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah el Sisi, Ürdün Kralı II. Güvenlik Konseyi, İsrail'in sadık bir müttefiki olan ABD'nin Çin, Norveç ve Tunus tarafından önerilen ve çatışmalara son verilmesi yönünde çağrıda bulunan üç bildiri taslağını veto etmesiyle, ihtilafla ilgili basit bir bildirge kabul edilmesi.
ABD üzerindeki diplomatik baskıyı artıran Fransa, düşmanlıkların durdurulması ve insani yardıma erişimin durdurulması çağrısında bulunan "kısa ve basit" bir karar önermişti.
ABD Başkanı Joe Biden çarşamba günü İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu'ya gün içinde "önemli ölçüde gerginliği azaltma" beklediğini bildirmişti.
10 Mayıs'tan bu yana Gazze sağlık bakanlığına göre 219 Filistinlinin hayatına mal olan ve İsrail polisine göre İsrail'de 12 kişinin ölümüne yol açan çatışmalarda sağır edici hava saldırıları ve roket atışları Gazze'yi bir kez daha sarstı.
Beyaz Saray bir haftadan bu yana dördüncü telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Başkan Biden, Başbakan Netanyahu’ya ateşkes yolunda önemli bir adım beklediğini iletti." dedi.

Basına konuşan Fransız yetkili, ''ABD, kendi gibi şiddeti savunan devletleri destekleyerek mazlum kanı dökmeye ve bunu engellemeye çalışan her devleti de tehdit ederek kan dökülmesine sonsuz destek veriyor. 
Gazze'de işgalden bu yana binlerce çocuk,kadın,yaşlı,erkek öldürüldü. Dünya devletlerinin artık buna sessiz kalmamasını umud ediyoruz. Bu vahşetin ırkı, dini, rengi olamaz. Çocuklar ölüyor, bu artık katlanılabilir bir durum değil'' açıklamasında bulundu.