Dış ajanslarda yer alan haberlere göre, Blinken, "Bir gecede ortaya çıkan görüntüler üzücü, Dışişleri Bakan Yardımcısı Hady Amr'dan İsrailliler ve Filistinlilerle görüşmek üzere bölgeye gitmesini istedim ... Benim adıma ve Başkan (Joe) Biden adına şiddetin şiddetini azaltmaya çağıracak." dedi.

İsrail bugün Gazze'ye düzenlenen hava saldırısında Hamas'ın 16 askeri kanadını öldürdüğünü açıklarken Hamas da bunu doğruladı. Hamas da İsrail'e roket attığını duyurdu.

Blinken, her iki tarafın da şiddeti azaltmaması gerektiğini söyleyerek, "Sivillere ayrım gözetmeksizin roket atan Hamas terör örgütü ile İsrail'in öz savunma tepkisi" ifadelerini kullandı.

Blinken, İşrail'in Filistinde Şeyh Jarrah'taki aileleri evlerinden zorla çıkararak yerlerine Yahudi işgalcileri yerleştime çabasını görmezden gelerek faşist ifadeler kullandı. Blinken, açıklamasında, "İsrail'in, halkı savunmak için haklı olarak yanıt vermesine rağmen, sivil kayıpları önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışmak için ekstra bir yükü olduğunu düşünüyorum" diyerek yaşanan insanlık trajedisini görmezden geldi ve İsrail'in saldırılarını meşru görgü. Blinken, faşizan açıklamalarının devamında ise, "İsrail'in, sivil kayıpları önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışmak için ekstra bir yükü olduğunu düşünüyorum." dedi.