ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ürdün Kralı Abdullah ile yaptığı görüşmede konuşan Ürdün Kralı, "Kudüs'ün mevcut tarihi ve yasal statüsünün korunması ve kutsallıklarından uzak ve önyargıdan uzak tutulması gereğini" vurgulayarak, ülkesinin "Haşimi krallığının vesayetini elinde tuttuğu kutsal şehirdeki İslami ve Hristiyan kutsal mekanlarını korumak için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğini" de sözlerine ekledi.
Kral, ABD yönetiminin Kudüs'teki Filistin konsolosluğunun yeniden açılması ve BM Filistin Mülteciler Yardım ve İş Kurumu'na (UNRWA) sağlanan desteğin devam etmesi de dahil olmak üzere aldığı son kararları takdir ettiğini belirterek, bu adımların güven inşasına ve siyasi yolun ileriye doğru itilmesine katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.
Filistin devlet başkanı Mahmud Abbas ile İsrail işgali altındaki Batı Şeria'daki merkezinde yaptığı görüşmelerin ardından Blinken, Kudüs'teki bir konsolosluğu yeniden açarak ABD'nin Filistinlilerle ilişkilerini yeniden inşa etme ve savaşın vurduğu Gazze Şeridi için milyonlarca yardımda bulunacaklarına söz verdi.
Toplantıya Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah ve Dışişleri Bakanı Ayman Safadi de katıldı.
Daha önce Blinken ve Safadi, sürdürülebilir bir sükunete, ateşkesin devamını ve her türlü yeni saldırıların önlenmesine yönelik tüm çabalara katılma gereğini vurguladıkları görüşmelerde bulundular.
İki bakan, insani yardımların yeniden inşası ve Gazze'ye ulaştırılmasının önemini ve filistin yönetimi, BM, Mısır ve bölgesel ve uluslararası ortaklarla bu çabalarda işbirliği ve koordinasyonun önemini vurguladı.
Safadi ayrıca, İsrail'in son tırmanışı tetikleyen tüm yasadışı adım ve uygulamalarının durdurulması, El Aksa camisine yönelik saldırıların durdurulması ve Şeyh Jarrah mahallesi sakinlerinin haklarına saygı gösterilmesi gerektiği çağrısında bulundu.