ABD ile Çin arasındaki askeri ve jeopolitik rekabet kızışırken, ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, özellikle Çin'e karşı geliştirildiği iddia edilen OÇAL sisteminin ilk testini Oklahoma'daki Fort Sill Askeri Üssü'nde gerçekleştirdi.
Kara Kuvvetleri tarafından paylaşılan görüntüde, HIMARS roket sistemlerinin daha gelişmiş ve insansız versiyonu olan ÖÇAL sistemi, HIMARS sistemi ve C-130 uçağı ile bölgeye iniş yapıyor.
Simülasyonda Pasifik bölgesinde ada olarak gösterilen bir alana iniş yapan HIMARS sistemi, bölgedeki temsili düşman gemilerini hedef alırken, insansız roket fırlatma sistemi de adada kurulu hava savunma sistemlerini adada kurulu hava savunma sistemlerini hedef alıyor. menzil. Kısa menzilli roketlerle bölgede 500 kilometre ve temsili düşman gemileri.
Yaklaşık 1,5 saat süren simülasyonda, OÇAL sisteminin ABD ordusunun uzun süredir geliştirmekte olduğu hassas güdümlü füze mühimmatının kısa ve uzun menzilli versiyonlarını da piyasaya sürmesi dikkat çekti.
Simüle edilmiş adalarda konuşlandırılan silah sistemlerinin imha edilmesinin ardından tam olarak Çin'e karşı bir savaşın başlangıcını temsil eden denemede, roket sistemleri kargo uçaklarına yeniden yüklenip bölgeden çıkarılırken, ABD savaş uçakları bölgeye inip tüm adayı yerleştiriyor. yanıyor.
OÇAL sistemi kurulum, nişan alma ve atış işlemlerini uzaktan kumanda ile gerçekleştirmektedir. Bu teknolojinin temel amacının, Çin ile topyekûn bir savaşın başlangıcında çatışma bölgelerinde mümkün olduğunca az ABD askeri bulundurmak olduğu iddia ediliyor.
ABD, Pasifik bölgesindeki askeri varlığını uzun süredir artırırken, Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki adaları inşa etmesi ve silahlandırmasından duyduğu memnuniyetsizliği açıkça dile getirdi.