ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı 2,3 trilyon dolarlık iddialı Yeşil Enerji ve Altyapı harcama planı gümüşü derin uykusundan uyandıracak gibi görünüyor. Bu da ABD'nin daha fazla emtiaya ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor. 

Elektrikli araç üretimi için gerekli olan bakır, kobalt, lityum, nadir element ve gümüş gibi metallere daha fazla arz olacak. Bu nedenle Biden'ın hükümet filosu için satın alacağını açıkladığı elektrikli araçlar için gerekli olacak olan şarj istasyonları tesislerine bağlanacak rüzgar türbinleri ile güneş çiftliklerinin üretimi için gümüş gerekiyor. Gümüş piyasasının durgun oladuğu bu dönemde talepte beklenen artışın fiyatlara ivme kazandıracağı tahmin ediliyor.

Biden'ın planınında yer gümüş için fotovoltaik talebin sadece 2021'de 3000 tonu aşabileceği hesaplanırken ABD ve dünyanın dört bir yanındaki diğer hükümetler, 2050'ye kadar veya daha erken bir zamanda net sıfır karbon emisyonuna ulaşmak için 'yeşil politikalar' izlemesinin önümüzdeki yıllarda gümüş talebinin ana itici gücü olacak.