Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünü ziyaret etti.
İncelemeler sonrası basın açıklaması sonrasında soru-cevap kısmında AA muhabiri Musab Turan “AKP, ismi şaibelerle anılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?" sorusunu yöneltti.
Musab Turan ‘’ Sayın Bakanım 3,5 yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan utanıyorum sizlerin çocuklarınız yok mu? Ayrıca son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Narkobürokrasiyle ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?
Çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın Bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Açıklaması sizi tatmin etti mi?'' sorusu üzerine Mustafa Varank sorulara cevap verdi.

Mustafa Varank ‘’ Biz siyasetimizi halk için yapıyoruz’’

Bakan Varank “Sen maskeli balo yapıyorsun. Üç buçuk yaşındaki bir çocuğu bu kadar siyasi konularla ilişkilendirip şov yapmak istemişsin, ben cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en büyük özelliği Türkiye'de her türlü illegal yapı ile mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değil. Bir takım gayriciddi insanların, yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarının resmi açıklamalarını ciddiye almıyorsanız orada problem var demektir.”
Varank, “Türkiye'den kaçmış, illegal faaliyet içerisinde olduğunu geçmişten beri kamuoyunun da bildiği bir insanın açıklamalarına göre siyaset yapılmaz. Biz siyasetimizi millete hizmet için yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.
Bakan Pakdemirli ise sorulara cevap vermedi.