Uluslararası Finans Kurumu IFC, 8 Mart Kadınlar Günü için dünyanın dört bir tarafından 6 öncü kadınla röportaj yaptı. Türkiye’den İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan’ın da yer aldığı röportajlar dizisinde 6 kadın yönetici, iklim değişikliğine karşı harekete geçmeleri için kendilerine ilham veren fikirleri paylaştı.

Dünya Bankası’nın alt kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için iklim değişikliğine karşı 6 ülkeden 6 kadın yöneticiye mikrofon uzattı. IFC’nin kurumsal web sitesinde yayımlanan röportajlar dizisinde Amerika, Kenya, Hindistan, Singapur, Brezilya ve Türkiye’den kadınlar iklim değişikliğine karşı kendilerini harekete geçiren motivasyonlarını paylaştı.  

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan da var
8 Mart röportajlarının, işletmelerin küresel ısınmayı yavaşlatacak şekilde nasıl çalışacağına dair daha geniş bir tartışmanın fitilini ateşlemek amacıyla yapıldığı belirtildi. Mikrofon uzatılan kadın yöneticiler arasında İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan da yer aldı. Aysel Özkan röportajda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent hedefi ve sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda İzmir’de yaşama geçirilen İZSU projelerini paylaştı.

Dünyanın her köşesinden 6 kadın
Özkan’ın yanı sıra röportajlar dizisinde eski Kenya Bankacılar Birliği Sürdürülebilir Finans Direktörü Nuru Mugambi, ABD Sürdürülebilir Altyapı Danışmanlığı Küresel Yöneticisi Veronica Nyhan Jones, Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsalar Kurulu Genel Müdürü Barnali Mukherjee, Singapur Dole Ventures Başkanı Barbara Guerpillon ve Brezilya Neoenergia Genel Müdür Yardımcısı Solange Ribeiro da yer aldı.
Hibya Haber Ajansı