Çin, İkinci Çin - Afrika Ekonomi Ticaret Fuarı'nı, Hunan eyaletinin başkenti Changsha'da 26-29 Eylül tarihleri arasında çok sayıda çevrimiçi ve çevrimdışı faaliyet eşliğinde gerçekleştirecek. Düzenleyici kurum temsilcisi, basına verdiği demeçte, “Yeni Başlangıç, Yeni Fırsatlar ve Yeni Başarılar” teması ekseninde düzenlenecek olan fuara, aralarında Kenya ve Ruanda’nında bulunduğu altı Afrika ülkesinin onur konuğu olarak davet edileceğini açıkladı.

9 bin 700’ü aşkın kişi şimdiye değin fuara katılım için kayıt yaptırdı. Bunlar arasında Afrika ülkelerinin Çin’deki elçiliklerinin temsilcileri, uluslararası organizasyonlar olduğu gibi Çinli şirketler de var.

Fuar sırasında 12 adet forumla ekonomi ve ticaret görüşmesi yapılacak. Bunlar, gıda ve tarım ürünleri konusundaki iş birliği, tıpta ve sağlıkta kalkınma, altyapıda ve finansal alanda ortak çalışma genellikle Çin ile Afrika arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğine ilişkin yükselmekte olan alanlarda yer alacak. 

Fuar, Kovid-19 salgınının söz konusu olduğu ortam göz önüne alarak, çevrimiçi konferansları, sergilerin ve iş görüşmelerinin düzenleneceği bir bulut platform oluşturacak. Öte yandan fuarda, Çin- Afrika ekonomik ve ticari ilişkileri konusunda bir raporun da açıklanması bekleniyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı